Reparaties

De Groef audio heeft een moderne technische dienst met diverse soorten meet-apparatuur en een modern computergestuurd meetsysteem. Marco en Frans zijn thuis in alle soorten en merken apparaten en luidsprekers. Tevens hebben ze veel ervaring met herstel en revisie van high-end audio.

Scoop

Servicebeurt

Een cd-speler die overslaat, haperende platenspeler, gekraak uit de luidsprekers. Herkenbare klachten van uw installatie

Waarschijnlijk heeft uw apparaat een servicebeurt nodig. Bij een servicebeurt worden apparaten van binnen gereinigd, gesmeerd, losse contacten doorgesoldeerd en afgesteld naar fabrieksnormen.

Gangbaar onderhoud bij apparaten die al even dienst doen. Een servicebeurt is eigenlijk altijd de moeite waard, want het apparaat functioneert daarna vaak weer lange tijd en de kosten zijn laag.

Afstellen platenspeler

Om lang en optimaal te genieten van de naald op uw draaitafel is een optimale afstelling van de arm en het element noodzakelijk.

Twijfelt u aan de instelling van uw arm, bent u verhuisd of is het element verwisseld? Laat dan de platenspeler afregelen. Wij kennen de specificatie van vrijwel alle elementen en hebben de benodigde mallen en apparatuur om de draaitafel perfect af te stellen. Zo haalt u het optimale uit uw kostbare vinylcollectie.

Bij aanschaf van een nieuw element is deze ingreep gratis. In andere gevallen rekenen we een kleine vergoeding.

Vervangen van buizen

Bent u in het (gelukkige) bezit van een buizenversterker? Houd er dan rekening mee dat de buizen af en toe vervangen moeten worden.

Afhankelijk van het type buis en gebruik varieert de levensduur globaal van 2 tot 7 jaar. Versleten buizen zijn verantwoordelijk voor een slecht geluid.

Veel voorkomende buizen hebben we uit voorraad leverbaar zodat we u snel van dienst kunnen zijn.

Doormeten, reparatie van luidsprekers

Ophanging van de woofers gaar geworden, krassende geluiden uit de speaker of de dome van de tweeters ingedrukt? Veel voorkomende zaken waar we mee te maken krijgen. Een wooferrand van foam gaat tussen 10 en 15 jaar mee. Na die periode zal het foam langzaam uit elkaar vallen en verliest de conus z’n stevigheid.

Nieuwe speakers zijn niet nodig, de rand kan origineel vervangen worden. Lijken de luidsprekers goed te zijn, maar hebt u klachten over de klank? Met onze getrainde oren en het computergestuurde meetsysteem zijn we in staat deze klachten te analyseren en op te lossen.

Revisie elektrostatische luidsprekers (o.a. Quad)

Elektrostatische luidsprekers zijn voorzien van zeer dunne, opgespannen folie’s. Na verloop van tijd kunnen er gaatjes in ontstaan en wordt de folie slapper. Tikjes uit de speaker en afnemend rendement zijn het gevolg. We hebben ruime ervaring met reparatie en revisie van dit soort luidsprekers.

Maatwerk

Naast al deze werkzaamheden bieden we een breed scala aan maatwerk. Modificaties (verbeteringen) aan apparatuur, in opdracht bouwen van versterkers en luidsprekers en een lijn met zelf ontwikkelde producten maken deel uit van onze dienstverlening. In de rubriek ‘audio op maat‘ kunt u kennismaken met dit ambachtswerk.

Scroll naar boven