FAQ | Veel gestelde vragen

Lees hier de antwoorden op veel aan ons gestelde vragen.
Uiteraard kun je ons ook mailen of bellen voor overige vragen.

U kunt dagelijks tot 12 uur met de auto voor de deur laden en lossen. Na 12 uur zet u de auto het beste aan de Kostersgang in een parkeervak. Via de Battengang loopt u dan zo de Steentilstraat in. Onze winkel bevindt zich vrijwel ter hoogte van de uitgang van deze steeg.

Hoeft u geen zware spullen in of uit te laden kunt u ook gebruik maken van de parkeergarage aan de Rademarkt of het Damsterdiep. Deze bevinden zich binnen een paar 100 meter van de winkel.

 

Voor vrijwel elke platenspeler hebben we nieuwe snaren uit voorraad leverbaar. De snaren zijn niet merk en typenummer gebonden, maar zijn op lengte gesorteerd. Vaak is de oude snaar niet een goede maat voor een nieuwe, omdat ze uitgerekt is. Het is aan te bevelen het plateau van de platenspeler mee te nemen.

Als u een Thorens platenspeler heeft hoeft u geen plateau mee te nemen. Elke Thorens maakt gebruik van dezelfde snaar.

Als uw snaar versleten is is het toerental vaak onregelmatig. Dit komt omdat de snaar uitgerekt en vaak uitgedroogd is. Ook kan het voorkomen dat de snaren knappen.

RvdW

Alleen bij MM elementen is de naald (zelf) vervangbaar. Bij een MC element is de naald direct verbonden met de spoeltjes in het element en moet het gehele element vervangen worden.

Voor de meeste MM elementen hebben we vervangingsnaalden voorradig. Het beste kunt u de oude naald meenemen en het merk en typenummer van het element noteren. Ook een foto volstaat in de meeste gevallen. Soms is er keus uit een kopie of originele naald. De laatste is in vrijwel alle gevallen beter qua klankkwaliteit, maar ook duurder.

Soms komt het voor dat een naald niet meer leverbaar is. In dat geval moet het element worden vervangen. We hebben altijd een ruime hoeveelheid elementen voorradig en monteren deze indien nodig zonder bijkomende kosten.

Voor veel MC elementen is een zogenoemde statiegeldregeling van toepassing. Bij aankoop van een nieuw element krijgt u dan korting als u het oude exemplaar inruilt. Vraag naar de voorwaarden.

RvdW

De prijzen van naalden zijn afhankelijk van meerdere factoren. Sferische (ronde) naalden zijn over het algemeen goedkoper dan elliptische. Verder zijn kopie naalden (bijvoorbeeld van Tonar) goedkoper dan originele. Overigens is lang niet voor iedere naald het origineel nog verkrijgbaar. Enkel bekende en nog bestaande merken leveren originele vervangingsnaalden (Shure, Grado, Ortofon etc) . Originele naalden zijn in de meeste gevallen kwalitatief beter. Prijzen van kopie naalden variëren globaal tussen 10 en 40 euro.

Een interessante aanvulling op dit artikel is het stuk over de technische aspecten en achtergronden van naaldvormen.

RvdW

Ja, we kunnen onder de microscoop (125 maal vergroot) uw naald bekijken. Aan de vorm van de naaldtip is te zien wat de conditie ervan is. Mocht uw naald versleten zijn dan hebben we meer dan 150 verschillende naalden uit voorraad leverbaar. Let erop dat naalden element gebonden zijn. Dit houdt in dat er voor elk element veelal maar één naald te koop is. In een enkel geval zijn er meerdere naalden verkrijgbaar, maar het onderscheid zit dan in de kwaliteit van de naald (kopie/origineel, sferisch/elliptisch).

RvdW

Door het onderstaande PDF-bestand te downloaden kunt u de test uit Music Home van de Denon DA-500 de Groef Signature lezen.

Download Denon_DA-500.pdf

Contactformulier

Uiteraard kunt u ook gebruik maken van ons contactformulier.
We proberen deze binnen 2 werkdagen te beantwoorden.
Scroll naar boven