Audio op maat

Maatwerk betekent iets kunnen leveren dat nauwer aansluit bij individuele wensen dan een bestaand product. Door onze jarenlange expertise zijn we in staat veel meer te bieden dan het gangbare verkoop- en reparatiewerk. Dit heeft geleid tot een programma dat bestaat uit een lijn met eigen producten en componenten, uitvoeren van modificaties en het volledig op maat bouwen van apparatuur en luidsprekers.

De Groef audio

Modificaties

Een fabrieksproduct is eigenlijk net als een confectiepak. Voor de meeste mensen goed genoeg, maar voor de ware liefhebber onvoldoende. Door een confectiepak te vermaken kun je de ernstigste knelpunten er uit halen. Bij een modificatie wordt op basis van bestaande techniek verbetering behaald. Het toepassen van beter klinkende componenten zorgt voor beter presterende techniek en dus voor meer muziek. Neem contact op als u meer informatie wilt over dit onderwerp of een afspraak wilt maken.

In opdracht bouwen

Voor perfectionisten kan zelfs een goed gemodificeerd apparaat niet goed genoeg zijn. Zij willen een maatpak, een perfect product dat individueel wordt afgestemd. Wij kunnen dit maatwerk leveren en nemen graag rustig de tijd u te helpen uw ideaal te verwezenlijken.

Eigen productlijn

Bepaalde vindingen zijn zo effectief gebleken dat we deze in series maken of op specificatie laten maken. Hierna volgen deze producten inclusief een toelichting.

Armbedrading

Voor draaitafelarmen hebben we een armbedrading ontwikkeld die bestaat uit flinterdunne puur zilveren afgelakte geleiders. Vervangen van standaard armbedrading door deze levert een opzienbarende winst in klankkwaliteit op. We durven zelfs te stellen dat een goed element pas optimaal presteert als de armbedrading is vervangen, ongeacht arm en loopwerk. Deze armbedrading kan in principe in elke arm worden gemonteerd en we garanderen een fanatstische klankverbetering voor een bescheiden prijs.

Vlakdraadzekering

De Groef audio heeft een sterk verbeterde zekering ontwikkeld voor gebruik in onder andere de AHP Klankmodule. De vlakdraad zekering geeft ten opzichte van de originele meer openheid zonder aan natuurlijkheid in te boeten. Daarnaast speelt de vlakdraad zekering met meer gemak, genuanceerder en is het boeiender luisteren.

De zekering maakt gebruik van een speciale resonantie-arme kunststof behuizing en een zeer fijne keramische vulling. De vlakke smeltdraad genereert vanwege het grote oppervlak een bijzonder efficiënte koeling en heeft optimale geleidende eigenschappen.

De zekering is richtingsgevoelig. Uitproberen!

Verdeelblokken en netsnoeren

De Groef audio biedt hoogwaardige netsnoeren en verdeelblokken op maat aan. De verdeelblokken zijn verkrijgbaar in 4-, 6-, 8- , 10- en 12-voudige uitvoering en kunnen worden voorzien van een kabel en stekker naar keuze. De blokken worden vervaardigd uit mooie materialen. De body is van kunststof – in de kleuren zwart en aluminium – en de inwendige contacten van koper. Opmerkelijk bij deze verdeeldozen is dat de aardpennen van elk stopcontact van elkaar ontkoppeld zijn. Voordeel hiervan is dat de chassis van de aangesloten apparatuur niet via de aardkabels en -pennen met elkaar in verbinding staan. Dit bevordert de geluidskwaliteit aanzienlijk.

Kabels

De Groef audio heeft een assortiment zelf ontwikkelde kabels: een luidsprekerkabel, USB-kabel, netsnoer en twee interconnects. Met de reference interconnect en USB-kabel hebben we getracht de ultieme signaalkabel te ontwikkelen.

De overige kabels hebben als doel gehad een no nonsense product neer te zetten met klankmatige overtuiging tegen een geringe prijs. Hiermee willen we aantonen dat een goede kabel niet duur hoeft te zijn en een gelikt uiterlijk niets met klank te maken heeft.

Potmeter

Onze reference potmeter is geboren uit onvrede over de klank en prijs van bestaande audiofiele potmeters. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een hoogwaardige draadgewonden 10-slagen potmeter, opgebouwd uit een bijzondere weerstandsdraad, hoogwaardige loper en vergulde aansluitpinnen. De klank is ongeëvenaard. Geweldige laagweergave, breedte, diepte in het geluidsbeeld en een homogene klank.

Uitwisseling van de potmeter is in de meeste versterkers mogelijk.
Informeer naar de mogelijkheden.

Passieve voorversterker

Vaak vragen mensen zich af of een actieve voorversterking noodzakelijk is voor optimale klank. Elke schakeling heeft immers tot gevolg dat de signaalweg langer wordt en dus een stukje verlies met zich mee brengt. Alleen een potmeter met bronkeuzeschakelaar (passieve ‘voorversterking’) zorgt voor een zo kort mogelijke signaalweg en zou in theorie een betere klank moeten opleveren. Onze ervaring is dat als de combinatie werkt dit het best haalbare is. Voorwaarde is wel dat de passieve pre van de juiste componenten is voorzien.

de Groef audio heeft een passieve pre ontwikkeld waarbij enkel de best klinkende onderdelen zijn toegepast. Ondermeer de zelf ontwikkelde potmeter wordt gebruikt. De pre wordt voorzien van een viertal lijningangen en een uitgang. Het geheel zit in een keurig nette behuizing uitgevoerd in zwart of zilver. Indien gewenst kunnen meer of minder aansluitingen gemonteerd worden. In het meest eenvoudige concept met slechts één ingang is een bronkeuzeschakelaar zelfs niet nodig en wordt dus alleen een volumepotmeter gemonteerd.

SSP condensatoren

De Silver Signal Plate is een koppelcondensator die qua opbouw afwijkt van veel bestaande condensatoren doordat er plaatjes zilver worden opgestapeld . Elk plaatje zilver wordt gescheiden door een schijfje diëlektricum. Koper- of zilverfoliecondensatoren en MKP/MKV worden vervaardigd door een folie op te rollen en in een cilindervormige behuizing te verpakken . Door het oprollen van folie ontstaat een niet-constante buiging van het materiaal en dat veroorzaakt vervorming.De SSP kent deze vervorming niet daar elk plaatje zilver van gelijke grootte is en de schijfjes op gelijke afstand van elkaar worden geplaatst. Door toepassing van puur natuurlijke materialen resulteert dit in een compromisloos product.

DHT Rob heeft een groot aantal koppelcondensatoren met elkaar vergeleken en schreef het volgende over de SSP:

Vanaf het 1e moment is duidelijk dat het hier een bijzondere kwaliteit condensator betreft!: Meteen wordt een zeer open en schoon geluidsbeeld gereproduceerd dat overtuigt qua klank. Na een goede week onder spanning te hebben gestaan is het geluidsbeeld onovertroffen… Een enorme detailrijkdom met natuurlijke klanken en een super verfijnde weergave in een stabiel stereobeeld. Ruimtelijke weergave in de overtreffende trap met letterlijk aan alle kanten winst. Deze condensator weet de totale geluidsinstallatie naar een ander niveau te tillen… Fantastisch!

Secundair polen

Veel kenners zijn bekend met het fenomeen poling. Omdraaien van de stekker in het stopcontact beïnvloedt het geluid en een juiste poling is vereist voor een optimaal geluid. Dit type poling noemen we primaire poling: de primaire kant van de voedingstrafo wordt gepoold. Aangezien een trafo tevens een secundaire kant heeft kun je ook met de poling van de secundaire aftakking(en) experimenteren. Het blijkt dat optimale secundaire poling minstens zo belangrijk is als de primaire.

U kunt elk apparaat bij ons secundair laten polen. Neem contact op voor meer informatie.

Trafo's

Voedings- en uitgangstrafo’s zijn klankmatig een belangrijk onderdeel van een apparaat. Onze zelf ontwikkelde trafo’s maken gebruik van een unieke wikkelmethode en worden ‘bereid’ met de beste kwaliteit kernen en bedrading. De vooruitgang die wordt geboekt ten opzichte van standaard trafo’s is groot. De muzikaliteit, openheid en kracht in het geluidsbeeld zijn ongekend.

Een uitwisseling van de trafo(‘s) is niet goedkoop, maar levert een van de grootst denkbare verbeteringen op die u ooit heeft gehoord! Informeer naar de mogelijkheden.

Stopweerstanden

Stopweerstanden worden toegepast in buizenschakelingen voor de grid.

Onze stopweerstanden bestaan uit een Allen Bradley (koolstofweerstand) met parallel daar aan een spoeltje van dun (geïsoleerd) draad dat om de weerstand is gewikkeld.

Het resultaat mag u zelf beluisteren..

Scroll naar boven