Recensies

Via deze pagina kunnen klanten elkaar laten weten wat hun ervaringen zijn met producten die ze bij de Groef Audio hebben aangeschaft. Ook kunt u uw eigen bevindingen kwijt over alle producten, dus niet alleen over apparatuur en luidsprekers, maar ook over kabels, accessoires, componenten uit onze componenten catalogus, enz.

5000 Resterende tekens


Marco
Current flow technology
Current flow technologie. Weer wat nieuws vanuit de geheimzinnige kelder daar in de Groef-audio. Eerst toegepast bij een modificatie van mijn Vincent sp 331 versterker. Daarmee brak de boel al wat meer open en gaf het meer rust in het geluidsbeeld waardoor de instrumenten pas echt konden doorbreken en ruimte kregen. Opvallend bleek dat de cd en streamend wel achterbleven. De platenspeler klonk echt absurd helder en muzikaal. Daarmee dus tot de conclusie gekomen dat in mijn dac (een Denon da500) en mijn passieve voorversterker ook nog de current flow techniek moet worden toegepast. Zo gezegd zo gedaan. Het resultaat is echt verbluffend. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar iets met minder weerstand in traject van de signaaldoorgave . Echt een aanrader! En het grootste effect als het word toegepast in de hele lijn denk, maar dat kunnen ze daar beter uitleggen.

Bart
Nieuwe buisjes tuner
Nieuwe buisjes gekocht voor in mijn 12 jaar oude tuner van Musical Fidelity. Het zijn de Philips JAN 6922 dual triode buisjes, dezelfde als die er in zaten. Helemaal zelf gedaan. Piece of cake.Geluid klinkt weer prachtig
Henk Bloem
Terug blijven komen.
Even een kort schrijven voor de mannen van De Groef Audio.

Ik loop al erg lang bij deze audiozaak. Helaas nog één van de weinige goede hifi-zaken in het noorden van Nederland. Ik bezoek ook andere goede audiozaken, die wil ik met dit stukje dan ook niks te kort doen.
Maar De Groef Audio heeft toch een speciale plek in mijn audiohart. Onlangs heb ik daar een mooie Audio Research eindversterker gekocht met de passieve pre van De Groef. De eindbak (buizen) is behoorlijk op leeftijd, maar speelt prachtig. De simpele pre is een verademing t.o.v. wat ik de afgelopen jaren gehad en gehoord heb. Meestal draai ik lp's, maar sinds kort stream ik ook weer een beetje. Zelfs mijn squeezebox met simpele dac klinken erg muzikaal. Als ik het zwarte goud op de draaitafel leg wordt het allemaal nog een heel stuk mooier en levendiger.
Ik ben erg blij dat ik tegen de pre/eind combi aanliep bij De Groef. Ik kon, zoals bekend is bij vaste klanten, de spullen eerst thuis uitproberen. Daarna heb ik zonder enige commerciele druk de aankoop kunnen doen.
Uiteindelijk wordt dit schrijven alweer te lang, net als mijn bezoeken aan deze audiozaak in Groningen. Dit heeft te maken met de altijd lekkere koffie en goede gesprekken. Of, zoals onlangs, dat er weer eens iets heel bijzonders staat te spelen waar de muzikaliteit van af spatte.
Als laatste opmerking: de stad Groningen heeft niet heel veel zaken meer die ik nog ken uit mijn jeugd. Ik ben zelf 51 jaar, De Groef bestaat al veel langer. De meeste winkeltjes of kroegen zijn verdwenen of vervangen. Bij De Groef heerst voor mij een bepaalde nostalgie over hifi en hobby. Verwar deze nostalgie niet met de technische vooruitgang. Technische vooruitgang die je zeker bij De Groef zult vinden. Zowel in hun producten of in het doorontwikkelen van hun eigen technische kennis, die ze dan weer goed weten toe te passen in de modificaties die ze leveren.

Marco, Frans en Rogier. Bedankt en tot ziens.
Ik hoop dat ik jullie zaak nog lang en vaak mag bezoeken.

Groet

Henk Bloem


Jan Doornheim
revisie eind-en voorversterker.
Onlangs is mijn reeds 20 jaar oude voorversterker geheel gereviseerd door de techneuten van De Groef. Het resultaat mag er zijn: schoon, snel, dynamisch en krachtig. Een bijzondere prestatie.
Enige jaren geleden hebben dezelfde technici mijn eindversterker ook al eens onder handen genomen. Destijds verbaasde ik me over de veel betere weergave. En nu dus weer! Voor een liefhebber van zuivere, krachtige en twinkelende audio een zeer aan te bevelen opwaardering van de apparatuur.
De versterkers zijn van het merk Burmester.
Beste mensen van De Groef, bedankt.

Groeten van Jan Doornheim

Aeilko Timersma
Hemelse klanken
Hemelse Klanken

Hoe beschrijf je als mens wat je hoort en wat je voelt als er mooie muziek opstaat? En welke woorden gebruik je als door een kleine ingreep het allemaal nog mooier klinkt en nog meer voelbaar is?

Eenvoudige ingreep met grote gevolgen
De Groef Audio adviseert luidsprekersnoe r rechtstreeks op de speakers te solderen. Ja, en? Ik heb hele mooie boxen met hele mooie vergulde uitgangen. Zouden die jongens van de luidsprekerfabr ikant dat allang niet zelf hebben bedacht? Niet dus!
Ik heb veel vertrouwen in de professionals van de Groef. Ze hebben in het verleden met eenvoudige ingrepen (klankmodule in de meterkast, kleine modificaties, andere snoeren etc.) de kwaliteit van mijn installaties enorm verbeterd maar deze laatste ingreep slaat alles! Ik hield dit niet voor mogelijk. Frans van de Groef Audio zegt niet op zoek te zijn naar een bepaald geluid. Nee, het is eerder het tegenovergestel de: “de afstemming van de onderlinge delen moet zo onbepaald mogelijk kunnen gebeuren, geen kleuring, zo vrij mogelijk.” En wat betekenen deze filosofische woorden in de praktijk?

Vloeiende klanken
Met geen pen te beschrijven: zo mooi klinkt het nu! Mag ik toch wat woorden en zinnen gebruiken? De muziek stroomt en vloeit. Het zogenaamde uitsterfgedrag van klanken is verbluffend. Tonen klinken voluit, worden niet afgeknepen. Het is bij wijze van spreken de balletdanser die zijn sierlijke beweging niet meer inhoudt of afbreekt maar volledig afmaakt. Het stereobeeld is niet alleen breder maar ook dieper geworden. Er klinkt meer laag en de stemmen staan lekker los. Het gevoel van “live” aanwezig te zijn. Ik heb nog nooit eerder de klankkleur van hout zo mooi gehoord: cello, viool, bas en gitaar bijvoorbeeld. En niet te vergeten hoe mooi blaas- en koper instrumenten klinken. De muziek klinkt nu vooral veel dynamischer! Nooit opdringerig, nooit afgeknepen. Het nieuwe luisteren heeft als motto: vloeien.

Uit het keurslijf
De muziek wordt niet langer bekneld door overbodige tussenaansluiti ngen en kan gaan vloeien en klinken zoals het hoort. Hoe zit het met mijn eigen keurslijf? Ook ik word gedwongen om bepaalde opvattingen over kwaliteit van geluid te resetten. Dacht ik toch echt dat het niet nog mooier en emotievoller kon klinken, maar dat doet het dus wel! Vooral meer losjes en vloeiender. Het is nog meer genieten! Een voorbeeld van hoe te leven. Weg met dat keurslijf. Laat de muziek vooral klinken en verbeelden!

Aeilko Timersma
juni 2017.

Woorden voor techneut en liefhebber
Meer lucht om de instrumenten, diepte, schoon en glashelder hoog, mooie galm als die als galm bedoeld is, opvallend meer (mooie) lage tonen, rust, stuwend waar dat wordt gevraagd, emotie, live gevoel, mooi gelaagdheid, instrumenten goed te onderscheiden, subtiel, duidelijk verschil in opnamekwaliteit te horen, nodigt uit om te gaan bewegen, verfijnd, emotie en trilling, minder volume nodig, soepel, ritmisch, ruimtelijk en vooral muzikaal!
Dennis
Correctieyuc
Dennis zei:
...en dit klinkt machtig mooi ivm de aanwezige NAD apparatuur!

Correctie: in combinatie met de aanwezige NAD apparatuur!

Dennis
Nieuwe platenspeler
Na 15+ jaren besloten om weer een platenspeler te kopen. Naast het goede advies mocht ik platen draaien in de luisterkamer alsof ik op m'n zolderkamer weer muziek zat te luisteren. Maar ditmaal met betere apparatuur!

Uiteindelijk gegaan voor de Project Debut carbon DC, en dit klinkt machtig mooi ivm de aanwezige NAD apparatuur! Na 15 jaar digitaal, wordt t weer tijd om platenzaken af te struinen naar vinyl. Een mooie ervaring.

Bedankt Groef audio.

Bart
Tentlabs b-dac en musical fidelity v-link 192+
Het streamen van highres downloads met Qobuz sublime op mijn laptop met Tentlabs b-dac en de groef modificatie van de musical fidelity v-link 192 + werkt perfect. Ik geniet telkens weer van deze set up. P8dy4
Hans Leeman
Speakerkabels rechtstreeks op printplaat.
Hoe zal ik het zeggen..? Een sterk verbeterd geluid nadat Frans van De Groef, de speakerkabels rechtstreeks op de printplaat van de speakers (Dynaudio) had gesoldeerd.
Een behoorlijke klus om de speakers los te schroeven van de standaards, maar is toch gelukt dankzij het kleine imbus-sleuteltje van Ikea. Altijd bewaren dit soort "gereedschap"
De gehele modificatie voor een beter geluid bestond uit het plaatsen van een klankmodule met vlakdraadzekeri ng (Had Frans al eerder gerealiseerd) en het solderen rechtstreeks op de printplaat van de speakers, waarbij je een signaal totaal ononderbroken, direkt naar het hart van je speakers stuurt.
Het resultaat is een rijke verbetering van het geluid. Het komt meer naar voren en is rijker in het hele spectrum.
Een besliste aanrader voor de kritische luisteraar. Ik hoor nu ook details, die ik nog niet eerder had waargenomen.
Frans en Rogier, je kunt dit een súper modificatie noemen.
En het is een waar genoegen om met iemand als Frans over geluid te praten, een geluidsfreak pur-sang!
Ik kan dit nogmaals iedereen aanraden, als je écht wilt weten waar je speakers toe in staat zijn.
Hartstikke bedankt!!

Ben Nijhof
speaker aansluiting (vervolg modificatie)
Als er nog mensen zijn die twijfelen, niet doen en lees wat hieronder staat:
Om het na de modificatie helemaal af te maken werden op advies van Frans tenslotte ook de speakerkabels nog rechtstreeks op het filter in de speaker gesoldeerd.
En zoals in meerdere reviews al eerder is gemeld was het verschil bij mijn speakers tussen voor en na deze "operatie" inderdaad ook verbluffend.
Ze krijgen werkelijk zo'n ongelooflijk forse opwaardering door dit "less is more" in de signaalweg.
Je kunt dus beter wat arbeidsloon en knowhow investeren in je speakers dan in het aankopen van welke soort stekkeraansluit ing dan ook.
Het resultaat van de totale operatie is: met hoofdletters BELEVING, muzikaliteit, openheid, rust, dynamiek, detaillering, glashelder hoog, snaarstrak superlaag.
Hier geldt: vakmanschap is meesterschap. "De Groef"...... aan te bevelen voor iedereen die van muziek houdt. Nogmaals hartelijk dank

Ben Nijhof
modificatie
Voor een aantal jaren kocht ik een tweedehands set AudioNote P4 monoblock versterkers met een AudioNote cd speler. De veel geroemde AudioNote klank en livebeleving moest ik echter ontberen.
De aangeschafte "de Groef" luidspreker- en stroombekabelin g, reverence-interlink, AHP zekering in de meterkast, enz. gaven elke keer een mooie verbetering, maar uiteindelijk wilde het kwartje maar niet op zijn plek vallen.
Op voorstel van Frans werden de monoblocks en cd speler naar het noorden gebracht en na verloop van tijd kreeg ik mijn installatie terug.
En hoe: de modificatie heeft geleid tot een set die niet alleen van topklasse is, maar die nu zo muzikaal is en zoveel beleving teweeg brengt dat je nauwelijks op je stoel kunt blijven stilzitten. Hij biedt alles wat een muziekliefhebbe r eigenlijk wil horen. M.a.w. het kwartje is op zijn plek gevallen. Gewoon alles wat een muziekliefhebbe r eigenlijk wil horen. M.a.w. het kwartje is op zijn plek gevallen.
Zonder Rogier en Marco te kort te doen wil ik graag zeggen tot de auteur van mijn set: Frans BEDANKT, simpelweg geniaal.

Niels Martens
Direct solderen op de printplaat
Philips NATlab

O.Leegstra zei:
Tijd voor een stukje, de heren van de groef audio hebben iets uitgedokterd, iets wat je normaal gesproken van de grote producenten van audio apparatuur verwacht, kennelijk heeft verkoop (snel op de markt brengen ) prioriteit .
Het gaat om de luidspreker aansluiting: luidsprekerkabe l direct op de printplaat van de luidspreker en op de eindversterker( s) aangesloten met een 1,5mm plug.
Eindresultaat : een geheel nieuwe beleving van je muziek, strakker, meer detail, meer lucht tussen instrumenten en stemmen en nog veel meer.
Vaker modificaties laten doen maar deze is wel heel goed.
Op naar de volgende.

Heren bedankt

O.Leegstra
Opmerkelijk resultaat
Tijd voor een stukje, de heren van de groef audio hebben iets uitgedokterd, iets wat je normaal gesproken van de grote producenten van audio apparatuur verwacht, kennelijk heeft verkoop (snel op de markt brengen ) prioriteit .
Het gaat om de luidspreker aansluiting: luidsprekerkabe l direct op de printplaat van de luidspreker en op de eindversterker( s) aangesloten met een 1,5mm plug.
Eindresultaat : een geheel nieuwe beleving van je muziek, strakker, meer detail, meer lucht tussen instrumenten en stemmen en nog veel meer.
Vaker modificaties laten doen maar deze is wel heel goed.
Op naar de volgende.

Heren bedankt

Lucas
Uitsekende service en advies
Uitstekende en vakkundige service met veel geduld en luisterend aandacht voor de klant.
Vandaag kocht ik een platenspelerele ment dat meteen werd geplaatst in de headshell en afgesteld. Ik kon er gewoon op wachten.
En thuisgekomen meteen aan de slag en het klinkt als een trein. Platenspeler Thorens 160 met Nagaoka MP110 element.
Dank jullie wel...

Niels
AKAI AA1175
Mijn vriendje was een tijdje geleden weer onderhanden bij de groef. Een paar smoorspoelen en een condensator denk ik waren vervangen. Eerlijke prijs. Maar zet je versterker weg van je PC als je AKAI uit 1978 een houten kap heeft. De kooi van faraday geld dan duidelijk niet (doh) Ik heb ze uit elkaar gezet en alles klinkt als een buizenversterke r zo mooi.


Niels